Geen producten (0)

Leginstructie kurktegels: plaatsen van een kurkvloer

Leginstructie kurktegels: plaatsen van een kurkvloer

Kurkvloer leginstructie

 

Voorbereiding

De kurktegels minimaal 24 uur voor aanvang van de installatie bij kamertemperatuur acclimatiseren. De plastic verpakking pas verwijderen bij aanvang van de plaatsing.

Ondervloer

Kurktegels kunnen op een betonnen of houten ondervloer gelegd worden. Deze moet vlak, schoon en blijvend droog zijn. Oneffenheden in de ondervloer vooraf egaliseren of wegschuren.

Leggen kurkvloer

1. Uitmeten van de vloer

Zoek het middelpunt van de kamer door een krijtstreep in de breedte en de lengte te trekken. Het snijpunt vormt een hoek van 90° en is het startpunt bij het leggen.

2. Controle van afmetingen

Controleer de afmetingen door de tegels zonder verlijming neer te leggen langs de krijtstreep. Zorg ervoor datde tegels aan de muurzijde breder dan 5cm zijn voor het mooiste resultaat.

3. Het leggen

Gebruik uitsluitend kurkcontactlijm om de kurktegels op de ondergrond te verlijmen. Breng de lijm met een lijmroller aan op de gehele ondergrond en de gehele achterzijde van de kurktegels. De witte lijm moet geheel transparant drogen (zowel op de ondergrond als op de kurktegels). Start na volledige droging met het leggen van de kurktegels vanaf het midden, langs de krijtlijn. Werk bij voorkeur in halfsteensverband.of 1/3e verband als patroon en vul de gehele vloer uit naar de wanden. De tegels bij wanden of aansluitingen zijn eenvoudig op maat te sniojden met een scherp hobbymes. Klop of rol iedere tegel goed na voor een perfecte hechting.

4. Afwerking

Na het leggen van de kurkvloer dient deze 3x afgelakt te worden met kurklak voor een optimale uitstraling en bescherming. Volg hierbij de instructies op de verpakking.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren